El projecte estableix dos nivells d’execució d’acord amb el grau d’implicació dels usuaris.
Fase 1/Nivell 1.
Tallers de divulgació del concepte i d’un treball de recerca de reptes d’acord amb la situació actual del planeta (energia, sostenibilitat, medi ambient, salut) i proposta de solucions però també dirigit a fer propostes de com la Internet de les Coses (IoT Internet of Things) pot entrar a les Biblioteques i que hi pot aportar. Aquests tallers seran molt interactius, participatius, vertaders exercicis de cocreació i que al final els resultats i les propostes acabaran sent representats en unes grans infografies. Tallers de 90’ dirigits a
alumnes de 2on cicle d’ESO i a la ciutadania en general.
Fase 2/Nivell 2.
Tallers de generació de solucions (construcció de maquetes i artefactes) i del seu prototipatge. Tallers de 6-8 hores de durada per a ciutadans i joves amb més voluntat d’implicació i compromís, amb un perfil més científico-tecnològic. La captació es faria d’entre els usuaris dels nostres Clubs de robòtica i dels assistents als tallers de Nivell 1 tot i que també s’admetria a tothom.
En la proposta que des del Grup gestor farem als participants en els tallers de Nivell2/fase 2 serà la de fabricar algun prototip que es connecti amb la Plataforma de IoT Sentilo, que és la plataforma que la Diputació de Barcelona posa a disposició dels Ajuntaments per a gestionar projectes IoT i en la qual, tant la Fundació Ciutat de Viladecans com el propi Ajuntament hi tenim accés i a més ja hi tenim sensors que hi mostren valors.
Altres actuacions puntuals dins d’altres esdeveniments que ja s’organitzen i que anirien donant context.
Hackhaton (març 2021). Setmana de la Ciència (Novembre 2020) . Fira de Ciències al carrer (Maig 2021).
La voluntat d’aquests tallers és repetir-los de manera periòdica anualment ja que els dirigits a estudiants es confeccionarien en format Activitat Educativa que seria ofertada dins del catàleg cada any.