Els Gabrielistes de Viladecans participen a l’Apropa’t a la tecnologia

Des del setembre, els Gabrielistes de Viladecans participen en l'”Apropa’t a la tecnologia”, un projecte que treballa les impressores 3D des de totes les seves vessants.

El projecte es du a terme amb la col·laboració de la Fundació Ciutat de Viladecans i té una durada d’unes 20 hores en les quals l’alumnat pot conèixer les impressores 3D i totes les eines que se’n deriven. El taller està destinat a grups de 3r i 4t i té la finalitat de dur a terme un projecte des de l’inici amb el corresponent disseny i execució.

En aquest sentit, es comença amb el muntatge de les impressores 3D, es treballa també la programació amb Arduino i la robòtica per tal de crear una maqueta que fa servir diferents sensors que segueixin les indicacions programades que l’alumnat indiqui.

El projecte ha tingut molt bona rebuda per part de l’alumnat i està resultant molt interessant per a tots els participants. El fet de treballar amb eines tecnològiques noves, permet que aprenguin amb la pràctica i que s’hagin d’enfrontar a reptes que millorin les seves capacitats tecnològiques. A més, el fet que sigui un treball en grup, també fomenta les competències interpersonals, ja que el treball en equip i la participació de tothom seran fonamentals perquè el projecte dissenyat resulti ser un èxit.