S’inaugura el Ciència Lab, un centre de recursos per a la creació i l’experimentació

Viladecans ja té un espai on la ciutadania té l’oportunitat d’utilitzar les últimes tècniques i metodologies en processos d’aprenentatge científic, la impressió 3D, la realitat virtual o la intel·ligència artificial.

L’espai Ciència Lab, situat als baixos d’un edifici a la plaça de la Constitució, està centrat principalment en continguts STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques) posats a disposició de la ciutadania en general i, en especial, per a l’alumnat i professorat dels centres educatius, per tenir l’oportunitat d’experimentar amb eines i recursos dels quals no disposen a escoles o instituts.

El Ciència Lab anirà consolidant una programació d’activitats al voltant de tres espais, que sumen 150 metres quadrats: una sala de màquines, una smart classroom (aula intel·ligent) i un laboratori. A l’espai de maquinària, hi ha vuit impressores 3D Unicubic Kobra 3 pro, dues impressores 3D de resina Unicubic Photon Mono M5 i Photon M3 Max, dues impressores de ceràmica i argila Tronxy Moor 2, una talladora làser AEON MIRA7, una fresadora High Z S-1000T i una enviniladora Silhouette.

A l’smart classroom, hi ha un estudi de gravació audiovisual amb dues càmeres 4K, una taula de so, una taula d’edició, un kit d’il·luminació, un espai per fer cromes i quinze ulleres de RV Meta Quest 3. El Laboratori disposa de sis microscopis, nevera i microones. Els tres espais comparteixen un equip de so amb tres micròfons sense fils i dos monitors interactius de 75 polsades amb ordinador integrat.