Tastet de robòtica al casal de la Montserratina

Aquesta setmana, divuit nens i nenes d’entre 2 i 3 anys de l’escola bressol ‘Sol solet’, han visitat l’aula de la fundació al Casal de la Montserratina per iniciar-se a la robòtica.

Els infants han treballat amb els ‘Bee Bot’, un robot en forma d’abella que cal programar per aconseguir que efectuï uns moviments determinats sobre una quadrícula. Té un senzill i intuïtiu llenguatge de programació a través de seqüències endavant, enrere, esquerra, dreta, pausa i corbes de noranta graus.

Amb aquests robots infantils programables es treballa de manera divertida i efectiva el llenguatge d’adreces, la lateralitat i altres conceptes d’espai temporals. Els més petits aprenen de manera significativa, creativa i divertida.

També han fet els primers passos amb el Pro bot, un robot programable amb aparença de cotxe de carreres en el que hem incorporat un retolador i gràcies als seus precisos moviments, els nens i nens, han creat dibuixos, per exemple, senzills polígons amb les ordres que li hem donat.

Finalment, han fet ballar el Zowi, un petit robot que camina evitant obstacles i balla.