La Fundació reparteix més de 500 pantalles de protecció personal als treballadors sanitaris de Viladecans

Aquesta setmana la Fundació Ciutat de Viladecans ha fet un nou lliurament de pantalles de protecció personal per als professionals sanitaris de la ciutat. Amb aquestes, ja se n’han fabricat més de 500 que han estat distribuïdes per Protecció Civil entre els treballadors de les residències de gent gran, centres d’atenció primària i personal de l’Hospital de Viladecans.

L’avanç de la pandèmia ha comportat l’escassetat d’equips de protecció individual (EPIS) i material sanitari, fet que ha dificultat les mesures de prevenció i protecció dels equips mèdics i dels treballadors i treballadores que es troben més exposats al contagi. Davant d’aquesta situació de manca d’equips de protecció la Fundació i l’Ajuntament de Viladecans s’han coordinat per donar resposta a la demanda dels centres sanitaris i els serveis de proximitat.

Els equips de protecció personal es fabriquen amb les impressores 3D que la Fundació té al W!lab de Can Xic. Els treballadors i treballadores de la Fundació també compten amb la col·laboració de 10 ciutadans, alguns d’ells nois i noies que van participar en casal d’impressió 3D que la Fundació va fer l’estiu passat, que també les fabriquen a casa.

D’altra banda, també s’han fabricat 22 conjunts de recanvis de peces que formen part dels respiradors que s’utilitzen als Hospitals catalans i que són tan importants en la lluita contra la Covid-19.